Cykelvagnen på framfart – hitta rätt för dig

Att välja en cykelvagn kan vara svårt eftersom det finns flera olika modeller och sorter av vagnar. De kan också skilja sig mycket i prisklasser. Om man planerar att använda vagnen mycket kan det vara värt att lägga extra pengar på att ha en vagn i högre klass. Ska man däremot inte använda vagnen jätte ofta finns det enklare och billigare alternativ. 

Skillnader mellan cykelvagnar

Det finns vagnar som verkligen har allt. De har plats för två barn, bälte, bekväma stolar som också kan vara bakåtlutade. Hjulen har bättre fjädring som gör det bekvämare för barnen. En del cykelvagnar kan också användas vid olika sammanhang och som olika funktioner: cykelvagn, vanlig barnvagn, vid joggning och vid längdskidåkning. Några modeller är enklare att packa ihop och tar mindre plats än andra. Alla dessa faktorer är viktiga vid val av den vagnen som är bäst för dig.  

Att tänka på

Det är viktigt att tänka igenom valet innan man gör köpbeslutet. Att fundera på varför man ska ha vagnen och till vad. Ofta kan det vara bättre att lägga till extra summa för att hitta en som verkligen passar dig och din familj. Ska du dock inte använda vagnen mycket kan en enklare vagn med mindre finesser vara tillräckligt. Det är viktigt att alltid värdera säkerheten först och att vagnen är trygg för barnen. Att barnen ska tycka om att åka i den är prioritet om de skall transporteras mycket i den. Det finns vagnar som har en standardmodell, där man senare kan handla delar om man behöver dem längre fram. Man bör även ta i andakt den typ av cykel man har för att allt ska passa perfekt.

Vardagstransport

Något av det bästa med vagnen är att man kan ta sig överallt med den. Vart kommer du använda din? Det finns terrängdäck att köpa för att använda vagnen vid skogsturer. Cykeln är bra för vardagsmotionering om du ska lämna barnen på dagis på din väg till jobbet. Cykeln blir alltid ett alternativ eftersom barnen är skyddade även om det börjar regna. Eftersom man inte använder bilen lika ofta sparar man bensinpengar, vilket är ett plus i kanten. Vagnar går att fälla ihop och kan enkelt plockas med i bilen eller på bussen om det skulle behövas. Har man en cykelvagn behövs inte en annan barnvagn. Oavsett terräng kan cykelvagnen användas som barnvagn också. Man kan också använda vagnen för två barn istället för bara ett. Det gör det också roligare för barnen att åka tillsammans. De kan leka, sova, äta och njuta av turen tillsammans. Tänk på vilka faktorer som spelar in på ditt val – och handla därefter.