Hur man håller sig motiverad till träning

Om du har känt dig trött och omotiverad till träning kan det vara en astmaattack. Astmasymptom är bland annat andfåddhet, trånghet i bröstet och smärta i axlar och käkar. Du kan också uppleva yrsel, förvirring eller ledvärk.

Om du upplever något av dessa symtom ska du sluta träna och kontakta din läkare. Aerobisk träning är bra för hjärtat och kan hjälpa dig att kontrollera dina blodsockernivåer. Du bör dock alltid rådgöra med din läkare innan du påbörjar någon träningsrutin.

Samtidigt som det finns många fördelar med aerob träning bör du bara börja gradvis och göra övningar som utmanar din kropp. Börja inte med övningar med mycket hög intensitet, eftersom du kan komma att skada dig själv och göra saker och ting värre. Att öka din aktivitetsnivå långsamt kan också hjälpa dig att utveckla en hälsosam träningsrutin. Om du börjar långsamt och bygger upp det kommer du att ha lättare att hålla dig motiverad och undvika tristess. Om du har ett mål i åtanke, sätt upp mål och se till att fira små segrar.

Gör motion till en vana. Du behöver inte gå med i ett gym eller tillbringa timmar på ett gym. Du kan gå med i ett lokalt gym eller en lokal klubb där du kan idrotta och träffa människor som gillar att motionera. Du kan ta korta pauser under träningspasset och gradvis öka din längd. Kom ihåg att mer motion leder till mer energi och en hälsosammare livsstil. Du kan också prova olika sporter för att hitta vad som fungerar för dig och ditt schema. Oavsett vilken nivå du har på din fysiska kondition kommer en regelbunden träningsrutin att göra stor skillnad.