Fettförbränning och vikt

Det spelar ingen roll vad vågen säger om du inte passar in i modellen! Värden som BMI och annat är trubbiga värden som inte behöver säga någonting om din hälsa. Vikten kan utgöras av muskler och därmed riskerar en rippad tungviktare att klassas överviktig. För den som vill gå ner i vikt, är det ofta en fråga om att bränna fett. Genom att öka träningen och att träna bättre samt med korrekt näringsintag, resulterar generellt i ökad muskelmassa. Därmed kan du bli mer vältränad för varje dag utan att vågen förändras i någon rask takt. Titta istället på bilder eller mät. Dessa värden säger mer om din förändring och kan dessutom inspirera till att förbättra sig ännu mer.

Det finns en hel del produkter och tillskott man kan äta för att snabbare få igång sin fettförbränning. Å ena sidan handlar det om rena näringsämnen som protein, samtidigt som det också finns tillskott som höjer termogenesen och därmed ökar energiförbrukningen. Oavsett vad man önskar, är det inte något av dessa som kommer att göra dieten åt dig. Om du sitter still och inte rör dig, kommer du förmodligen inte få några resultat av att inta dessa ämnen. Däremot kan de öka tempot för dig som också tränar och ändrar kosten!

Anabol och katabol

När man talar om att bygga upp kroppen är det fråga om en anabol process där kroppen är under tillväxt. Faser då man inte bygger upp bryter kroppen istället ner muskelfibrer. Denna katabola aktivitet vill man minska i möjligaste mån. När man försöker bränna fett allt för snabbt kan man riskera att hamna i ett läge av katabol aktivitet där det blir kontraproduktivt att äta lite och träna hårt. Kanske till och med att det varit bättre att träna hårt och äta för mycket. Kosttillskott för att snabbare dra igång kroppens egen fettförbränning kan balansera upp och göra att kroppen hellre väljer att bränna energireserver.

En hel del kunskap inom fettförbränning finns att ta del av på nätet eller via tränare. Några av de kosttillskott som finns för den som vill öka sin fettförbränning finns här.