Material som barnskor görs av

Barnskor är ganska billiga nuförtiden. Du kan köpa ett par sandaler för en billig summa och det är inte ens nämna designer skor du kan få för ännu mindre. Barnskor är gjorda av alla typer av material också – läder, syntetiskt, syntetiskt läder, PU, PVC – bara för att nämna några.

Det vanligaste materialet som används för att göra barnskor är PVC. PVC är ett naturgummi som vanligtvis är mycket billigt och är en utmärkt isolator. Problemet med PVC skor är att gummit börjar försämras inom ett par år – detta gäller särskilt om du ständigt bär dina skor runt. Den största fördelen med PVC-skor är att det andas och tillåter fukt att avdunsta, vilket är anledningen till att de är bäst för varma och fuktiga klimat. Barnskor kan dock vara mycket hala om de är gjorda av plast och gummi så de ska bara bäras inomhus. Dessutom är barnskor tillverkade av PVC de mest mottagliga för att riva – det beror på hur plasten är utformad.

Syntetiskt material

Gummi är också ett billigt material för barnskor och kan sys ihop på olika sätt för att uppnå mycket specifika mönster och mönster. Dessa är bra när du behöver skapa en mycket unik design för ditt barns sko. Läderskor, men relativt dyra, är ofta bra val om du vill ha en mer elegant look för ditt barns sko. Läder är mycket bekväm och hållbar och barn älskar att bära skor gjorda av läder – de aldrig slits ut. Canvas är ett annat alternativ, särskilt om du vill ha något relativt enkelt som kan bäras året runt. Du behöver inte oroa dig för att materialet andas eller är hållbart och kan använda det för att skapa skor för ditt barn som har specialfunktioner. Vissa duk skor kan även bäras runt huset utan att deras toppar blir våta. Syntetiskt läder, det dyraste alternativet för barnskor, är mycket mer hållbara och är vanligtvis tjockare än de flesta andra material. Även om det inte andas, skorna tenderar att behålla sin form mycket bättre än naturligt läder. De flesta barnskor gjorda av syntetiskt läder kommer att bli något dyrare än de gjorda av naturligt läder.

PU läder, men liknar PVC, är ett mer flexibelt material. Även om det inte andas, skorna tenderar att behålla sin form mycket bättre än naturligt läder. Syntetiskt läder, oavsett om det är duk eller PU, är mycket lättare att rengöra. Du kan helt enkelt tvätta den, fuktig eller torr, och det kommer att pågå i flera år. Detta är ett bra alternativ för barn som är i sport och ofta spelar utomhus. PU läder, oavsett om det är duk eller PU, kan suga upp svett och har därför mer elasticitet än naturligt läder så det överensstämmer med formen på ditt barns fot, liknande gummi. Detta är ett annat bra alternativ för barn som idrottar och gillar sportskor.

En av de högsta prioriteringarna för alla föräldrar shopping för barnskor är att se till att det material som används för att göra skon andas och resistenta mot vatten. Dessutom bör skorna ha en mjuk sula och en häl som försiktigt överensstämmer med formen på ditt barns fot.

Detta är en bra sida skoportalen.se om shopping.