Dags att starta upp en aktieportfölj

Många nya handlare börjar med en aktieportfölj som är utformad speciellt för den nya näringsidkaren. Det är lämpligt att titta på din totala risktolerans innan du väljer en portfölj av aktier. När du väljer aktier, bör du titta på olika företag och förstå vilka sektorer de tillhör så att du kan rikta lättare din investeringsstrategi.Detta är en mycket viktig aspekt att tänka på när det gäller att välja en aktieportfölj. Aktiemarknaden är en volatil och oförutsägbar plats, och även om detta kan göra det svårt att bedöma exakt hur mycket du bör investera i vissa bestånd, det finns vissa breda kategorier att överväga. För det första måste du bestämma företagets likviditet. De flesta investerare kommer att söka upp företag som har tillräckligt med pengar för att deras aktier ska vara lätt tillgängliga för handel, och aktieportföljen som är den mest likvida sannolikt också vara den mest lönsamma. För det andra måste du bestämma om du kommer att rikta tillväxt eller effektivitet. Om du föredrar lager som kommer att öka i värde i linje med ekonomin, bör du leta efter bestånd som handlar med tung volatilitet. Om du planerar att ta vinster när marknaden faller, de bestånd som handlar med liten risk kommer att vara bäst.

Öppna handelskonto

När du har bestämt vilka bestånd du letar efter, kan du börja utvärdera dem genom linsen av din egen investera stil. Det finns flera specifika verktyg som hjälper dig att bestämma trender för specifika aktier, till exempel av programvara som ett antal mäklare använder, och du bör kunna hitta en som passar dina behov. Dessutom, om du har stor erfarenhet på de finansiella marknaderna, bör du hitta programvara som ger dig en daglig diagram över marknadens prestanda. Nu när du har din portfölj är det dags att skapa ditt handelskonto. Det finns några användbara strategier för att inrätta din handel konto och välja lämpliga innehav. Det är viktigt att vara konsekvent i storleken på dina investeringar och att upprätthålla en ganska konsekvent investeringsplan på ditt handelskonto.

Innan du gör några affärer, bör du göra en del forskning och analys på det företag du planerar att investera i. Bestäm hur mycket volym de genererar dagligen och vilka handelsvolymer som är. Du kommer också att vilja hålla ett öga på fluktuationerna i aktiekursen. Dessutom kommer du vill överväga omfattningen av din aktieportfölj. Många nya handlare väljer att bygga en större portfölj, med större investeringar. Om du väljer en liten portfölj, kommer du att ha mindre utrymme för att vinna storskaliga affärer, men dina vinster kan vara större eftersom du har mindre investeringar att förlora.

Det sista steget är att förbereda din portfölj för handel. Kom ihåg att dubbelkolla de bestånd du tänker handla, och ha dem i god ordning så att du kan reagera snabbt när det behövs.

Besök denna sida riskfinans.se för ekonomifrågor.