Beräkning av räntan

Den effektiva räntan står för en räntan beräknas varje månad som en del av huvudsaldot på ditt kort. Denna ränta är annorlunda för alla kort som utfärdas av kreditkortsföretag. Det enda sättet att veta vad den faktiska skattesatsen är att du kommer att betala kommer att vara att titta på ditt kortutdrag varje månad för att se hur mycket av en månatlig betalning du gör. Räntorna påverkas också av vilken typ av kreditkort du har. En saldoöverföring kan till exempel faktiskt resultera i en räntehöjning. Medan du kanske betalar en lägre ränta på överföringen så är du på saldot, räntan kommer fortfarande att läggas till den nya summan.

Pengar på ett kreditkortskonto påverkar också räntan, men det är lite annorlunda än procentuella räntan. FINA (Fair Interest Accrual) är den ränta som läggs till på huvudsaldot när du gör en saldoöverföring. Du debiteras inte ränta på FINA-kursen. Men när du gör en saldoöverföring utan FINA på utdraget beräknas räntan på samma ränta som du betalar. Detta kallas T-Rate. Denna takt är mindre än FINA och kan vara ganska lite lägre.

Den slutliga skillnaden mellan ränta och FINS är att FINS inte tillämpas förrän ditt utdrag skickas ut. Eftersom du redan har betalat av kreditkortet har du det slutliga valet om du vill betala saldot innan saldoöverföringen sker eller inte. Medan du betalar ett reducerat belopp på kortet kan du helt enkelt välja att betala saldot innan du går vidare och överför.

Den procentuella årliga räntan, å andra sidan, beräknas när utdraget skickas in. För att beräkna din ränta måste du veta hur mycket du är skyldig och detta visas inte på din månatliga uttalande. Men eftersom ditt uttalande skickas ut, kommer du att ha en bättre uppfattning om hur mycket ränta du kommer att betala. Vanligtvis kan ett företag du betala ditt saldo innan beräkningen av ränta sker.

Förstå skillnaderna mellan ränta och ränta när det gäller ett kreditkort är viktigt om du funderar på att minimera den totala kostnaden för dina utgifter. Du kan läsa mer om detta i vår finansiella rådgivning tjänster avsnitt. En gratis inledande konsultation kan hjälpa dig att avgöra vilken typ av kreditkort som är bäst för dig.

Besök denna sida kapitalinfo.se om ekonomi.