Serietillverkning inom dataindustri

Inom datorindustrin tillverkas alla komponenter med hjälp av serietillverkningsmetoder. Begreppet serietillverkning handlar om att skapa en liten grupp enheter från ett stort parti mindre enheter för att skapa en färdig produkt. I en produktionslinje gör en grupp människor en produkt. Den här gruppen kallas för en ”enhet” eftersom de gör en sak i taget. Det är denna produktionsmetod som används i branschen.

Processen börjar med produkt idéer eller brainstorming. En idé om en ny produkt kan komma från forskning, brainstorming, och ett förslag. Sedan skickas det iväg till ett företag för ideation. När en idé godkänns skickas den till en produktdesigner för en bedömning och en produktplan görs. I idéprocessen överväger design- och produktionsteamet flera saker. Man kan vara en stor del av idén, till exempel ”Hur kommer den nya produkten att se ut?” En annan del av idén är ”Vilka funktioner kommer produkten har?” Och slutligen, kommer produkten att vara en del av ett större paket? Om så är fallet, hur kommer det att passa in i det övergripande paketet? Dessa frågor och andra kommer att besvaras under idéprocessen.

Produktionsprocessen

När idéprocessen är klar börjar produktionsavdelningen arbeta. Produktionschefer kommer att avgöra hur många enheter som behövs för att få ut idén på marknaden. När ett beslut har fattats tas en siffra som kallas minsta kvantitet för enhet” . När tillverkningsavdelningen tar emot den nödvändiga mängden produkt fortsätter den till nästa steg i tillverkningsprocessen. Produktionsprocessen inleds med förpackning. Förpackningen börjar med att placera produkterna i ”lådor”bins.” Lådorna måste vara robusta nog att stå upp mot hantering, men ändå robust nog att hålla produkterna. De material som används för lådorna kan innehålla plast, papper, kartong eller trä. En annan del av produktionsprocessen är märkning av produkterna. Det finns många olika typer av märkningsmaterial. De vanligaste är klistermärken, pappersetiketter och rulletiketter.

Nästa steg i produktionsprocessen är att leverera de färdiga produkterna till detaljhandels- och distributionscentralerna. Under detta skede måste produktionsteamet sätta ihop en riktig ordning. Ordern kan ställas in av kunden, order från tillverkningsavdelningen eller en order från distributionscentralen. När ordern placeras beräknar tillverkningsteamet hur många av varje enhet som behövs och vad deras slutliga kostnad per enhet kommer att bli.Nästa steg i produktionsprocessen är att sälja produkterna. Om en produkt säljer, måste produktionsavdelningen beställa fler enheter, samtidigt som priset på produkten låg.

Det sista steget i tillverkningsprocessen är att marknadsföra produkten. Marknadsavdelningen kommer att undersöka kunder och se om det finns efterfrågan på produkten. När en produkt har hittats kommer en marknadsföringsplan att införas. Dessa marknadsföringsplaner kommer att baseras på forskning, demografi, kundpreferenser och produktpriser. I branschen är serietillverkning hur saker och ting tillverkas. Varje nytt företag kommer att börja med en serie produktionsfas. Det är viktigt att veta att det finns hundratals olika stadier i ett företags process.

Besök denna sida industriproduktion.se för frågor om industri.